HEMA Plastron NG 800N (zend verzoek)

 125,00 incl. BTW

PRE-ORDER ONLY

Uitverkocht

Beschrijving

HEMA Plastron Level 2 is een type plastron met strottenhoofdbeschermer, speciaal voor HEMA. We raden het aan aan coaches, beginners en HEMA beoefenaars die hun beschermingsniveau willen verhogen. Deze HEMA borstbeschermer is volledig gemaakt van materialen met een perforatieweerstand van 800N en de binnenlaag is gemaakt van dempend 3D-net.

De kraag heeft een bladecatcher die voorkomt dat het mes onder de stof komt. Het heeft ook bescherming in de vorm van dempend schuim. Strottenhoofdbeschermer in deze HEMA plastron voldoet aan de vereisten voor strottenhoofdbescherming zoals gedefinieerd in sommige toernooiregels.

Er is ook een ECO-lederen vak aan de voorkant van deze plastron voor extra versterkend schuim dat de impact van een klap absorbeert. Dit biedt de mogelijkheid om het beschermingsniveau in het voorste deel aan te passen. Ongeacht de aanwezigheid van het extra beschermende foam zal deze HEMA-beschermer altijd 800N lekweerstand behouden.

Deze plastron wordt op de rug vastgemaakt met 4 gespen. Elke riem is aanpasbaar in lengte, waardoor onze HEMA-uitrusting verstelbaar is en passend zal zijn voor verschillende gebruikers.

HEMA Plastron Level 2 maakt deel uit van een set die ook een HEMA Padded Skirt Level 2 bevat. Plastron wordt speciaal aanbevolen voor langzwaardduels, wanneer de romp wordt blootgesteld voor zeer sterke stoten.

Geschiedenis van een borstbeschermer en het doel ervan
Plastron wordt gebruikt als buitenste torsobeschermer om treffers op te vangen. De naam is afgeleid van het Oud-Italiaanse woord piastrone, wat borstplaat betekent. Zoals je misschien weet, is het een voorste deel van een kuras, dat de romp van een gebruiker beschermt. In de oudheid werd kuras gemaakt van materialen zoals gehard leer. Grieken, maar later ook Romeinen, gegoten harnassen met afbeelding van spieren. In de Middeleeuwen werden dergelijke borstbeschermers meestal gedragen op kettingpantser of als onderdeel van plaatpantser.

Aanvullende informatie

– unisize
– gemaakt van materialen met een lekbestendigheid van 800N
– 3D netting dempingslaag
– ECO-leer vak aan de voorkant
– verwijderbare foam platen op borst en nek
– verstelbare sluitingen met gespen
– aanpasbaar beschermingsniveau
Gewicht: 810 g

Product-info film here

Why? Info-film here 

Andere suggesties…