Over ons

WAT MAG U VAN ONS VERWACHTEN?

Zwaard en Volk biedt produkten op het gebied van HEMA = Historical European Martial Arts zoals zwaardvechten, re-enactment, living history en gewoon de middeleeuwse sfeer.
Hierbij gaan wij m.n. voor KWALITEIT. D.w.z. degelijke produkten, historisch correcte produkten en juiste materialen. Voor wie voorgaande minder belangrijk is, hebben we ook een collectie low-budget artikelen.

In onze winkel in Tilburg vind u de grootste keus, beduidend meer dan in de webshop, en kunt u alle producten “life” zien. Daarnaast is het voordeel van een bezoek aan onze winkel, dat b.v. kleding en harnasdelen gepast kunnen worden, en zwaarden uitgeprobeerd.

Uiteraard kunnen produkten ook via onze webshop besteld worden. Produkten die niet met een levertijd vermeld worden, zijn gewoon op voorraad (menselijke fouten daargelaten).
Tot slot zijn wij ook op diverse kampementen te vinden, waar wij altijd een deel van ons assortiment kunnen laten zien.

ONZE KENNIS BRENGEN WE GRAAG OVER!

Al jarenlang houden wij (hij en zij) ons bezig met (sport)zwaardvechten, re-enactment en levende geschiedenis. Uiteraard praktisch: al meer dan 15 jaar zitten wij bij de zwaardvechtschool De Zwaardkring, we hebben jarenlang als zwaardvechters meegedaan met battles, en hebben jaren lang een uitgebreid kampement met diverse leden gehad. Verder door het bestuderen van vele boeken, het bezoeken van musea, informatie-uitwisseling met vrienden en collega’s, enz. Hierdoor hebben wij veel kennis van historische correctheid en wat in welke periode past. Onze extra specialisatie ligt hierbij in de 15de eeuw. Daarnaast kunnen we je goed adviseren m.b.t. de juiste uitrusting voor (sport) zwaardvechten. Je kunt van ons altijd eerlijk advies verwachten.

COMPAGNIE GALLIMAUFRY

Als Compagnie Gallimaufry brengen wij entertainment op het gebied van muziek (van middeleeuws tot 17e eeuws tot rock) en straattheater. Daarnaast geven wij zwaardvecht-workshops en –demonstraties, hebben we educatieve programma’s, kunnen we een middeleeuws kampementje opzetten, enz.. Zie voor meer informatie onze website www.compagniegallimaufry.com