bitje voor HEMA

 7,95 incl. BTW

Gebruik een bitje om veiliger HEMA te kunnen beoefenen. Te vormen op je eigen gebit.

Uitverkocht

Beschrijving

Onmisbaar voor “ruige” worstelen en andere gevechtsactiviteiten met kans op impact op het gezicht waar je van plan bent minimale bescherming te dragen.

Wist je dat?

Een “mondbeschermer” wordt niet alleen gebruikt om de tanden te beschermen, maar is een belangrijk element van hoofdbescherming tijdens activiteiten waarbij een aanzienlijke impact op het hoofd mogelijk is – zoals bijvoorbeeld sparren met staven of polearms.

Het gebruik ervan, zelfs met een volledige hoofduitrusting zoals een masker of helm, stelt u in staat om de kaak goed aan te spannen en de tong op het palet en achter de tanden te klemmen op het moment van impact. Dit consolideert de spieren, botten, pezen en ligamenten van het hoofd en de nek, waardoor de effecten van schokken op de schedel en nek worden verminderd.

Dit is de reden waarom de “mondbeschermer” wordt gedragen door American football-spelers onder hun helm met gegrild vizier.

Thermovormen:

Dompel de gebitsbeschermers gewoon onder in heet water en wacht tot het zacht is, stop het in je mond en bijt erop zodat het de vorm van de mond volgt en rond de tanden past. Het biedt een betere bescherming dan een kant-en-klare gebitsbeschermer, die zich niet altijd even goed aanpast aan de vorm van je gebit en ook ademen kan bemoeilijken.

Volg de instructies goed op zodat je bescherming is aangepast.