sabel 4 door Krieger

 239,00 incl. BTW

Sabel ontworpen voor schermen in de historische Europese krijgskunsten. Aanbevolen voor zowel beginners voor training als deelnemers aan toernooien.
Middel flexibel blad.

Uitverkocht

Beschrijving

Een sabeltype dat sinds de tweede helft van de 15e eeuw in Midden- en Oost-Europa voorkomt.

Gedurende de volgende honderd jaar werd de sabel een nationaal wapentype voor vele, verschillende landen en naties, en het heeft een hoogtepunt van zijn betekenis en populariteit bereikt in de 17e eeuw.

In het westelijke deel van Europa komt de sabel in de 18e eeuw op grotere schaal voor en werd vooral gebruikt door cavalerieformaties. Sabels werden in feite in een enorme hoeveelheid vormen en ontwerpen geproduceerd – tegen het einde van de 18e eeuw bestonden er in de Poolse taal ongeveer twintig verschillende termen voor sabeltypes die in Polen werden gebruikt.

Krieger sparringsabels zijn ontworpen en gemaakt om te voldoen aan de eisen van verschillende schermscholen. De sabel van Krieger is flexibel, lichtgewicht en weerspiegelt zoveel mogelijk van historische originelen. Het is een wapen gemaakt voor intensieve en veilige training. Het lage gewicht maakt het een betrouwbare keuze voor langdurige training zonder het gevoel van armmoeheid of techniekfouten. Tegelijkertijd is het gewicht van de Krieger-sabel nog steeds vergelijkbaar met de historische wapens die voor oorlog waren ontworpen.

De parameters van het wapen zijn – al tijdens de ontwerpfase – geraadpleegd en getest in samenwerking met de Poolse HEMA Federatie – DESW FEDER. Dit type sabel wordt gewaardeerd door de top van zowel Poolse als ‘s werelds schermers.

Lengte blad 846 mm.
Totale lengte  997 mm.
Gewicht  +/-  745 gr.
Balance +/- 125 mm. from guard.

Andere suggesties…