fibula Fuchsenhof

 10,00 12,00 incl. BTW

brons of brons verzilverd
3x3cm.

Beschrijving

Replica van een sierlijke fibula gebaseerd op een originele vondst uit de middeleeuwen.
Deze prachtige replica van een fibula voor historische kleding in de Hoge Middeleeuwen komt van een Oostenrijks model uit de schatkamer van Fuchsenhof.

Deze middeleeuwse sieraden waren onder andere wijdverspreid in de hoge middeleeuwen.

In de middeleeuwen was deze fibula ​​een kleine broche die in de 13e en 14e eeuw door mannen en vrouwen in grote delen van Europa werd gedragen om de halslijn van middeleeuwse kleding te sluiten.

De middeleeuwse Fibula is gemaakt van puur brons en in brons verzilverd.

Afmeting van de fibula: 3 x 3 cm.

De vondst van de Fuchsenhof dateert van rond 1270 bij Freistadt in het Mühlviertel in Opper-Oostenrijk. Het wordt vandaag tentoongesteld in het Schlossmuseum Linz. In 1997 werd deze hoogmiddeleeuwse zilverschat gevonden bij de boerderij Fuchsenhof tijdens het ploegen van een akker. Het bestaat voornamelijk uit munten en sieraden. Vermoedelijk heeft een goudsmid of geldhandelaar zijn eigendom daar begraven in de loop van de chaos van die tijd. Met 366 sieraden is de schatkamer van Fuchsenhof een van de grootste sieradenvondsten uit de hoge en late middeleeuwen. Naast munten waren er vooral vingerringen en broches, maar ook kostuumelementen en grondstoffen voor het maken van sieraden.