middeleeuwse vleesvork, medium

 16,00 incl. BTW

Afmetingen van deze vleesvork: 26x3cm

1 op voorraad

Beschrijving

Middeleeuwse braadvork, zoals met de hand gesmeed uit ijzer in de middeleeuwen.
De kunstig gesmede braadvork van ijzer is geïnspireerd op modellen uit de middeleeuwen en volledig met de hand uit één stuk gesmeed.

De middeleeuwse ijzeren vork is elegant gebogen en heeft een mooie draaiing in het handvat, met het uiteinde van de vork kunstig gesmeed tot een spiraal.

Gesmede vleesvorken waren al in gebruik in de tijd van de Kelten en Romeinen, en dergelijke gesmede vorken werden later door de Germanen en Vikingen gebruikt om hun stukken vlees uit de ketel te vissen.

In de middeleeuwen werden vorken echter niet gebruikt om te eten en de christelijke kerk wilde zelfs een teken van de duivel zien in de meestal tweetandige vork.

De middeleeuwse vleesvork heeft de afmetingen: 26 x 3 cm.
Perfect voor het dagelijkse leven in Larp, Viking en middeleeuwse re-enactments – maar natuurlijk ook een stijlvol attribuut voor thuis.

De wetgever vereist een certificering voor levensmiddelenwetgeving volgens de Food and Consumer Goods Act (LFBG) voor gebruik met voedsel. Dit is echter erg duur en zou een negatief effect hebben op de lage verkoopprijs. Daarom bieden we deze gesmede pollepel aan als een prop, die althans per definitie niet gecertificeerd is voor voedsel.