FG HISTORICAL HEMA JACKET 800N

 297,00 incl. BTW

Historisch uitziend jacket met linnen buitenkant, 800N.

Beschrijving

FG HISTORICAL 800N is, net als de reguliere 350N, Light of PRO-versie, gebaseerd op het project dat jaren geleden voor Fechtschule Gdańsk tot stand kwam. De vorm van deze HEMA gambeson is geïnspireerd op de 15e eeuwse gambeson uit middeleeuwse traktaten, met name Fiore de’i Liberi of Gladiatoria z 1440 r.

Het doel van dit project is om de markt compleet te maken en te voldoen aan de verwachtingen van gebruikers die gefascineerd zijn door traditie en geschiedenis.

Deze HEMA gambeson is ontworpen voor HEMA-liefhebbers, maar ook voor liefhebbers van SCA, historische re-enactment, Harnischfechten of HMB. Als je een sterk middeleeuws accent aan je training wilt toevoegen, dan is deze gambeson iets voor jou!

Toch is het de moeite waard eraan te denken om er wat extra demping aan toe te voegen voor de meest veeleisende duels. Het model FG Historical Gambeson 800N wordt vastgemaakt met 6 leren veters. De jas komt tot halverwege de dij en heeft zijsplitten. De kraag wordt ook vastgemaakt met een veter aan de zijkant.

De buitenlaag van de jas is 100% linnen. Het unieke aan dit project is de binnenkant. Tussen de linnen lagen heeft dit model verborgen panelen die 800N perforatieweerstand bieden. Deze zijn gescheiden door stiksels waardoor de functionaliteit van deze gambeson enigszins verandert in vergelijking met standaard HEMA jassen. Bovendien heeft het een laag gerecycled vilt.

Net als andere versies van deze HEMA gambeson is FG HISTORICAL bij het lichaam afgesneden zodat het onderste deel op de heupen rust. De mouwen (diep ingenaaid) bestaan uit 2 elementen en hebben inzetstukken onder de oksels. Natuurlijke stoffen maken de stiksels beter zichtbaar, waardoor het mannelijke silhouet sterker wordt benadrukt dan de standaardversie.

2,4 – 3,5 kg

Dit is een van de langste jassen in het aanbod van SPES. Het wordt smaller naar de taille toe, waardoor het aansluit bij de lichaamsvorm en het mannelijke silhouet benadrukt.

– vetersluiting
– natuurlijke stoffen
– 800N panelen verborgen binnenin
– voor HEMA, SCA, HMB, re-enactment en Harnischfechten
– middeleeuwse riem is niet inbegrepen bij de jasSPES HISTORICAL LINE
Een versnelling uit de Historical Line zal zeker opvallen in ons assortiment. Meestal zoeken we inspiratie in het verleden, maar dit keer gaan we een stap verder. Naast bekende dessins zal deze lijn ook gebruik maken van natuurlijk textiel en traditionele afwerkingen!
|Historische jassen worden uitgerust met verborgen 800N-panelen, zodat de uitrusting kan worden gedragen tijdens HEMA-evenementen en voldoet aan de verwachtingen van klanten die vooral op zoek zijn naar steekbestendigheid, maar ook van liefhebbers van SCA, HMB, Harnischfechten en meer!

NOTE van HEMAworld:
– deze jas heeft GEEN bladecatcher
– de jas is dun waar de panelen bij elkaar komen, en vooral ook de inzetstukken onder de oksels zijn dun. Op deze plaatsen is de jas dus geen 800N