middeleeuwse lepel, messing

 34,00 incl. BTW

replica van vondst in  VK

1 op voorraad

Beschrijving

Lepel met dameshoofd uit de late middeleeuwen naar een model uit Engeland.
Het historische model dat de inspiratie vormde voor deze nobele koperen lepel is een middeleeuwse lepel uit Engeland met de sierlijke afbeelding van een dameshoofd op het uiteinde van het handvat.

De originele lepel kan worden toegewezen aan de periode van 1440 tot 1470. Het hoofd stelt waarschijnlijk het hoofd van de Maagd Maria voor. Lepels zoals deze waren meestal gemaakt van tin en waren typerend voor de late middeleeuwen.

Het origineel van de lepel bevindt zich nu in het British Museum, Londen.

De messing lepel met dameshoofd is zorgvuldig gepolijst tot een spiegelafwerking.
Afmeting middeleeuwse messing lepel: 14 x 2,5 cm.

Messing wordt na verloop van tijd natuurlijk een beetje donker, maar kan gemakkelijk weer glanzend worden gemaakt. Azijn of citroensap doen het hier goed. Een warm bad met rabarberblaadjes of appelschil doet zelfs wonderen. Normale tandpasta is ook ideaal voor het polijsten van het oppervlak. Daarna kan het oppervlak eenvoudig worden gepolijst met een zachte doek.

Deze middeleeuwse messing vork is een historisch rekwisiet dat in kleine aantallen wordt geproduceerd en daarom geen voedselwettelijke certificering heeft. Daarom zijn we verplicht tot de volgende opmerking:  niet gecertificeerd voor contact met voedsel.