Renaissance HEMA Doublet MASTER 350N

 286,00 incl. BTW

Mooi historisch uitziende vechtjas voor lichte en middelzware HEMA training.

Beschrijving

Deze jas voor HEMA komt standaard voor de prijs van 259;- alleen in zwart. Wij kozen voor mooie kleuren, om het historische karakter van de jas te benadrukken:
Maat S in (donker)blauw met rode stiksels
Maat M in bordeaux met blauwe stiksels

De Renaissance Master Doublet voor HEMA is ontstaan om te voldoen aan de verwachtingen van liefhebbers van HEMA-jassen met een sterk historisch tintje. Het ontwerp van onze HEMA wambuis verwijst naar arming doubletten uit de renaissanceperiode.

Dit doublet is bedoeld voor HEMA-training van lichte en gemiddelde intensiteit, met gebruik van lichte simulatoren zoals sabel, messer of rapier. Het vormt een perfecte set HEMA-uitrusting met een losse broek, zoals SPES Meyer of SPES Light.

Onze HEMA Doublet heeft zichtbare stiksels en is net als de Renaissance versie versierd met schoudervleugels op de mouwen. Onderrand is versierd met een gesegmenteerd peplum. Op de ellebogen zitten bevestigingpunten voor Shell- of PRO-overlays. Het doublet wordt dichtgemaakt met klittenband en ritssluiting. Er zit een bladecatcher op de kraag en een verstelbare riem op de rug.

Onze Master doublet is gemaakt van stof met een perforatieweerstand van 350N. Het peplum bestaat uit 8 segmenten; de 2 aan de voorkant zijn iets geschoren. De jas heeft een voering in de vorm van distance mesh. De jas valt op door zijn contrasterende stiksels. Dit geeft dit jack een nog sterkere historische uitstraling dan de Renaissance Doublet. Net als onze Attila-jas heeft het doublet een voorflap en speciale zakken met dempend schuim (inbegrepen in de set).

Het ontwerp van ons HEMA arming doublet verwijst naar historische voorbeelden van wapenings- en scherm doubletten. Dit betekent dat het perfect is aangepast aan de lichaamsvorm en de driehoekige vorm benadrukt. Wat meer is, vleugels op de mouwen vergroten visueel de schouders en benadrukken de romp. Zichtbare stiksels geven deze versie een meer “strijdlustige” uitstraling dan de Renaissance-versie. Naast het mooie design zorgt deze jas ook voor een goede bewegingsvrijheid.

Wat is een doublet?

Een doublet (of een pourpoint) is een korte, strakke kleding voor mannen, meestal gedragen onder een bovenkledingstuk. Het was populair sinds de Middeleeuwen en, afhankelijk van de historische periode, konden de vorm en het doel ervan verschillen.

Het is waarschijnlijk afgeleid van militaire kleding, gebruikt als een van de lagen die onder een maliënkolder wordt gedragen. In de 14e eeuw, toen kortere kledingstukken aan populariteit wonnen, begonnen korte doubletten langzaam lange cottes te vervangen.

Doubletten van dit type werden altijd aangepast aan de lichaamsvorm en, afhankelijk van de mode, konden ze korter of langer zijn, vastgemaakt met knopen of vast worden regregen met points. Mouwen kunnen eenvoudig of sjiek zijn, bijvoorbeeld versierd met poftjes. Oorspronkelijk werden doubletten gemaakt van slechts één laag stof en hun belangrijkste taak was om de hosen vast te houden. Later evolueerde het in de afzonderlijke versie die werd gedragen als gewatteerde buitenkleding om te vechten.