The Medieval Art of Swordsmanship: Royal Armouries MS I.33

 59,95 incl. BTW

Prachtige hardback, HET boek over zwaard en beukelaar.

1 op voorraad

Beschrijving

Royal Armouries Manuscript I.33, ook wel bekend als het Tower Fechtbuch of het Walpurgis-manuscript, is het oudst bekende handboek van zwaardvechten in de westerse canon. Het dateert uit ca. 1310 en is een prachtig werk van laatmiddeleeuwse kunst en het meest gekoesterde manuscript van de wapenkamer, een manuscript dat zo beroemd is dat het simpelweg bekend is geworden door het nummer op de plank: I.33. Deze nieuwe editie bevat een kritische inleiding, transcriptie en vertaling door Jeffrey L. Forgeng, de belangrijkste autoriteit op het gebied van I.33.
Als je geïnteresseerd bent in zwaard en beukelaar vechten, is dit HET boek voor jou!

Afmetingen: 300×230 mm
Aantal pagina’s: 160
Bindwijze: Gebonden
Details van illustraties: 80 illustraties, de originele zwaard en beukelaar tekeningen.

Redacteur biografie

Jeffrey Forgeng is curator van Arms & Armour and Medieval Art in het Worcester Art Museum in Massachusetts en adjunct-professor Geesteswetenschappen aan het Worcester Polytechnic Institute. Hij is de auteur van meerdere boeken over de geschiedenis van de middeleeuwen en de renaissance, en is een van de weinige wetenschappers met specialistische kennis van de vechtsporttechnieken van die periode. Zijn werk aan het I.33-manuscript geniet internationale bekendheid.

Recensies

Wat een krachttoer! De middeleeuwse kunst van het zwaardvechten, vakkundig geanalyseerd en onberispelijk bewerkt, is een uitstekende aanvulling op het groeiende corpus van wetenschappelijke publicaties over middeleeuwse krijgskunsten en zal de komende jaren de definitieve editie van dit belangrijke manuscript blijven.

— Noel Fallows, Distinguished Research Professor, Universiteit van Georgia, VS; auteur van Jousting in Medieval and Renaissance Iberia

Royal Armouries Manuscript I.33 is een unieke overlevende en verdient brede bekendheid. Onberispelijk geredigeerd, minutieus geannoteerd en nauwkeurig getranscribeerd en vertaald, doet deze facsimile met zijn erudiete inleiding volledig recht aan het vroegst bekende schermhandboek. Het boek zou niet alleen moeten worden bestudeerd door specialisten in de geschiedenis van persoonlijke strijd, maar ook (en veel meer) door iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van bewegingsnotatie, in middeleeuwse pedagogiek en in boekillustratie.

— Sydney Anglo, emeritus hoogleraar in de geschiedenis van ideeën, Universiteit van Wales; auteur van The Martial Arts of Renaissance Europe en L’escrime, la danse et l’art de la guerre

Jeffrey L. Forgeng is een pionier op het gebied van Europese vechtsportstudies en heeft de HEMA Lifetime Achievement Award. Hij heeft meer dan 25 jaar studie gestoken in deze nieuwe editie van het vroegste Fight Book, dat is herzien in het licht van het laatste onderzoek. The Medieval Art of Swordsmanship is een must-have publicatie voor zowel wetenschappers als beoefenaars.

— Daniel Jaquet, Militair Museum, Kasteel van Morges, Zwitserland

Royal Armouries MS I.33 is zonder twijfel het belangrijkste vroege boek over zwaardvechten. Het is zelfs essentieel voor een basiskennis van Europese krijgskunsten, en de nieuwe editie van Jeffrey Forgeng moet als verplichte lectuur worden beschouwd voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van wapens.

— Tobias Capwell, curator wapens en bepantsering, The Wallace Collection; auteur van Armor of the English Knight 1400-1450

Andere suggesties…