Gebitbeschermer

 8,00 incl. BTW

Te vormen naar je eigen gebit.

1 op voorraad

Beschrijving

Onmisbaar bij “ruig” worstelen en andere gevechtsactiviteiten met kans op impact op het gezicht.

Een “mondbeschermer” wordt niet alleen gebruikt om het gebit te beschermen, maar is een belangrijk element van hoofdbescherming tijdens activiteiten waarbij een aanzienlijke impact op het hoofd mogelijk is – zoals bijvoorbeeld sparren met paalwapens.

Het gebruik ervan, zelfs met een volledige hoofduitrusting zoals een masker of helm, bij reenactment of HEMA, stelt u in staat om de kaak goed aan te spannen en de tong op het palet en achter de tanden te klemmen op het moment van impact. Dit consolideert de spieren, botten, pezen en ligamenten van het hoofd en de nek, waardoor de effecten van schokken op de schedel en nek worden verminderd.

Dit is de reden waarom de “mondbeschermer” wordt gedragen door American football-spelers onder hun helm met gegrild vizier.

Thermovormen
Dompel de gebitsbeschermers gewoon onder in heet water en wacht tot ze zacht zijn, stop ze in je mond en bijt erop zodat ze de vorm van de mond volgen en rond de tanden passen. Het biedt een betere bescherming dan een kant-en-klare gebitsbeschermer, die zich niet altijd even goed aanpast aan de vorm van je gebit en ook ademen kan bemoeilijken.

Volg de instructies goed op zodat je bescherming is aangepast.